+45 70 20 04 11

TRUMPF robotlaserløsning fra nu af

MOHO Works - med speciale i tyndpladebearbejdning - opbygger nu ordreindgangen og den øvrige maskinpark omkring investeringen i et TRUMPF robotlasersvejseanlæg.

Den danske underleverandør og specialist i tyndpladebearbejdning, til eksempelvis applikationer inden for medicoindustrien, MOHO Works A/S, har brugt det seneste år på at optimere produktionen i forbindelse med investeringen i et robotlasersvejseanlæg fra TRUMPF.

Løsningen, som er leveret af AVN Pladeteknik A/S, ved salgskonsulent Jan Nielsen, er den tyske pladebearbejdningsgigants TruLaser Weld 5000-robotlasersvejsecelle.

Den er udstyret med en seks-akset højpræcis robot samt en TruDisk-fiberlaserkilde, og kan foretage sammenføjninger med en gentagelsesnøjagtighed på plusminus 0,05 millimeter i materialer ned til folietykkelser, fremhæver direktør og ejer af MOHO Works, Morten Holm.

Han valgte således robotlaserløsningen efter grundig evaluering af alternativerne. I sidste ende blev det simpelthen vurderet til at være den teknologisk mest fremtidssikrede løsning for firmaet og ikke mindst de produkter, som kunderne efterspørger:

”Det er ingen hemmelighed, at det kræver en større indsats at gøre emner klar til lasersvejsning med alt, hvad der behøves at kreative tiltag for at få det fulde udbytte af så præcis og hurtig en sammenføjningsproces,” siger han, og fortsætter:

Måske har det også været en lidt større mundfuld, end vi regnede med på forhånd. Men når et emne er kørt ind, så sparer man altså noget, der ligner 80 procent af produktionstiden i forhold til Tig-svejsning. Kvaliteten af produktet, både i forhold til styrken og det visuelle indtryk, er desuden i en liga for sig.

FLERE KOMPETENCER
Hvad angår scoopet for lasersvejsecellen, så går vi efter at flytte så mange af vores ordrer som muligt over på den. Endvidere har vi nu fået ordrer, der ikke har kunnet lade sig gøre med vores hidtidige svejseudstyr.

Endelig kan det også være i forhold til de produktionstider, som kunderne vil betale for. Her har vi fået ordrer, der kun kan fastholdes i Danmark med den her teknologi,” tilføjer Morten Holm.

MÅLET ER ÉN TIL
Aktuelt er målet at udvikle produktionen, så lasersvejsecellen kommer op at køre med så godt som fuld kapacitet. Gerne inden for det næste år, og så kan det komme på tale at investere i endnu en celle, lyder der fra direktøren.Af Thore Dam Mortensen, Teknovation.dk, 19. juni 2019


AVN Pladeteknik A/S  -  Dalager 1  -  DK-2605 Brøndby  -  Tel: +45 70 20 04 11  -  Fax: +45 43 24 55 04  -  avn.pladeteknik@avn.dk