Undgå driftsforstyrrelser i hydrauliske systemer

AVN Hydraulik A/S stiller skarpt på, hvordan man kan reducere risikoen for driftsforstyrrelser og i værste fald nedbrud i hydrauliske systemer.

Der er mange faktorer, som kan påvirke det hydrauliske system. Det ved man noget om hos AVN Hydraulik, der også omfatter AVN Hydropower og BB Hydraulik Service. Erfaringen er, at driftsforstyrrelser i hydrauliske systemer hovedsageligt skyldes urenheder i olien, ifølge en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut.

Urenheder i hydraulikolien kan ikke ses med det blotte øje, derfor kan der med fordel monteres et ”off-line”-filter, som udfører en dybdefiltrering af olien. Det forlænger levetiden på både hydraulikolien og komponenterne. Hvis først uheldet er ude, og maskinerne står stille, så kan det have alvorlige konsekvenser for den daglige drift eller produktion.

En anden faktor, som AVN Hydraulik fremhæver, er kondens i olietanken. Kondens kan også give driftsforstyrrelser i det hydrauliske system. Det kan afhjælpes ved at montere et RMF luftfilter med silicagel granulater, hvor luften filtreres igennem og fugten opsuges af granulaterne.

UNDGÅ UTÆTHEDER

Der kan også opstå utætheder i det hydrauliske system, som følge af slitage på slanger og filtre. Utætheder kan oftest spores tilbage til montageprocessen, hvor der i visse tilfælde er tale om en ”undermontering”, hvilket vil sige, at samlingen ikke er udført optimalt. Det gør samlingen modtagelig over for vibrationer, som kan føre til lækage.

Modsat kan der også være tale om en ”overmontering”, som kan føre til vrid i samlingen med brud til følge. Det er derfor uhyre vigtigt, at montagen er udført korrekt, ifølge AVN Hydraulik.

AVN Hydraulik anbefaler regelmæssige serviceintervaller, da dette kan forebygge driftsforstyrrelser og nedbrud i det hydrauliske system. Hvis uheldet er ude så servicerer, renoverer og reparerer AVN Hydraulik alle former for hydraulik komponenter, herunder akkumulatorer, pumper og slanger med videre.

AVN Hydraulik har afdelinger i Brøndby, Odense, Kolding, Esbjerg, Silkeborg og Aalborg og er certificeret Parker service- og reparationscenter, og råder over mere end 20 servicebiler.

Hos AVN Hydropower råder man over egne testfaciliteter, og kan også understøtte, hvis der er behov for nye slanger til hydrauliksystemerne. Her ses afdelingsleder Thomas Møller i et af testlokalerne på Esbjerg-virksomheden.

Relaterede artikler